Update: Knuffels mogen wel mee De Kuip in: 'Gaan niet allemaal naar ziekenhuis'

Update: Knuffels mogen wel mee De Kuip in: 'Gaan niet allemaal naar ziekenhuis'

19-08-2018 00:22
32

Supporters van Feyenoord mogen zondag geen knuffelbeesten mee het stadion innemen. Verschillende supportersgroepen hadden opgeroepen knuffels mee te nemen naar het stadion, omdat er ook kinderen het Sophia kinderziekenhuis aanwezig zijn.

De club heeft op de eigen website bekendgemaakt dat er een verzamelpunt is ingericht waar fans de knuffelbeesten gedoneerd kunnen worden. Alleen de fans van Excelsior mogen de knuffels mee het stadion in nemen.

'Het Sophia Kinderziekenhuis heeft aan Feyenoord laten weten dat knuffels vanwege gezondheidsredenen niet meegenomen kunnen worden naar het ziekenhuis', zo staat op het digitale huis van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. 'Excelsior-supporters kunnen wel knuffels mee het stadion in nemen, omdat deze knuffels vooraf zijn nagekeken door stewards van Excelsior en Feyenoord. Het is helaas ondoenlijk om dit bij alle tourniquets te doen voor Feyenoord-supporters'.

Twee jaar geleden werd er ook al zo'n knuffelactie gehouden in de Kuip. Toen hadden fans van ADO Den Haag honderden knuffels meegenomen.

Update 19/08, 00:20 uur: Feyenoord heeft laten weten dat bezoekers van de wedstrijd zondag wel gewoon hun knuffels mee naar binnen kunnen nemen. Op de website van Feyenoord staat wel dat niet alle meegenomen knuffels terecht zullen komen bij patiëntjes die in het Sophia Kinderziekenhuis liggen. 'Het (massaal) naar het ziekenhuis brengen van knuffels zou voor de vaak verzwakte kinderen daar te grote gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Voor de ingezamelde knuffels zal nadien dan ook een andere mooie bestemming worden gezocht door Feyenoord.'