Post teleurgesteld na 'VAR-momenten': 'Moet je daar een goal voor afkeuren?'

Post teleurgesteld na 'VAR-momenten': 'Moet je daar een goal voor afkeuren?'

18-08-2018 20:37
104

VVV-aanvoerder Danny Post baalt van de manier waarop VVV-Venlo zaterdagavond onderuit ging tegen Ajax. Door de VAR werd een goal van VVV afgekeurd en kreeg Ajax een penalty. 

"Wat moet ik zeggen? Het is frustrerend dat het op die momenten aankomt", verwijst hij tegenover de camera van FOX Sports naar de twee VAR-momenten. "Je weet in begin van het seizoen dat je dat gaat krijgen. Nu pakken ze in ons nadeel uit."

Toch ziet Post wel degelijk een nadeel in het terugkijken van momenten. "Ik vind: als de bal in de zestien geslingerd wordt en je kijkt als scheids kun je gelijk beslissen toch? Ik vind het er op zo'n beeld erger uitzien. Dan zie je shirt zo gaan en denk je: oh, er wordt getrokken. In het spel gebeurt dat altijd. En dan fluit hij onze goal af en geeft hij bij hun een penalty. Dat is gewoon extra zuur."

Het afkeuren van de goal van VVV vindt Post dan ook eigenlijk 'te makkelijk'. "Tuurlijk trekt hij wat, maar weet je hoeveel er getrokken wordt? Als jij ziet dat dat shirt wat gaat, moet je dan daarvoor een goal afkeuren? Nou ja, je merkt het: ik ben gefrustreerd."