'Ten Hag schuift door Neres-terugkeer en Tagliafico-absentie: Blind op links'

'Ten Hag schuift door Neres-terugkeer en Tagliafico-absentie: Blind op links'

28-08-2018 06:50
45

Daley Blind staat dinsdagavond, tijdens de cruciale Champions League-return van Ajax tegen Dinamo Kiev, opgesteld als linksback. David Neres keert zeer waarschijnlijk direct terug in de basis. Dat voorspelt het Algemeen Dagblad. 

Neres raakte eerder deze maand geblesseerd en miste vervolgens de eerste ontmoeting met Dinamo én het competitieduel met FC Emmen. Maandag maakte Ajax bekend dat de Braziliaan fit genoeg is om mee af te reizen naar Oekraïne. Trainer Erik ten Hag zal overigens op het 'allerlaatste moment' een definitieve beslissing nemen over de inzetbaarheid van de vleugelaanvaller. De oefenmeester wil geen risico nemen met de Zuid-Amerikaan, gaf hij maandag aan. 

Wanneer Neres inderdaad aan de aftrap verschijnt, dan vormt hij een aanval met Klaas-Jan Huntelaa en Hakim Ziyech. Omdat Nico Tagliafico geschorst is, schuift Blind door naar de linksbackpositie. Frenkie de Jong zakt terug naar de defensie en op het middenveld komt een plek vrij voor Dusan Tadic. De Serviër speelt daar met Donny van de Beek en Lasse Schöne. 

Ajax verdedigt in Oekraïne een 3-1 voorsprong. De return begint dinsdagavond om 21.00 uur. 

Vermoedelijke opstelling Ajax:  Onana, Mazraoui, De Ligt, De Jong, Blind, Van de Beek, Schöne, Tadic, Ziyech, Huntelaar en Neres