De Telegraaf: Ajax-doelman neemt woensdag afscheid en verkast naar Brabant

De Telegraaf: Ajax-doelman neemt woensdag afscheid en verkast naar Brabant

29-08-2018 06:40
26

Benjamin van Leer neemt woensdag afscheid van zijn Ajax-collega's. De reservegoalie staat voor een overstap naar NAC Breda. Dat meldt De Telegraaf. Hij wordt voor één seizoen verhuurd. 

Een jaar geleden nam Ajax de 26-jarige Van Leer over van Roda JC. In Amsterdam fungeerde hij als reservedoelman. Dit seizoen zou er er weinig speeltijd zijn weggelegd voor hem, aangezien Van Leer te oud is om voor Jong Ajax te kunnen spelen in de Keuken Kampioen Divisie. 

Volgens De Telegraaf was trainer Erik ten Hag erop gebrand om de voormalig doelman van PSV in Amsterdam te houden, maar zaakwaarnemer Mustapha Nakli drong aan op een (tijdelijk) vertrek. Ajax is nu akkoord gegaan met een verhuur. 

NAC was al enige tijd op zoek naar een nieuwe nummer één. De Parel van het Zuiden heeft al sinds vorig seizoen problemen onder de lat. Manchester City-huurling Arijanet Muric keerde eerder deze maand vliegensvlug terug naar Engeland en concurrent Mark Birighitti is gewogen en te licht bevonden. NAC versterkte zich ook al  met de clubloze Theo Zwarthoed.