Andere mentaliteit bij jongelingen: ''Wat levert het mij op' is nu standaardvraag'

Andere mentaliteit bij jongelingen: ''Wat levert het mij op' is nu standaardvraag'

06-09-2018 14:55
46

Erwin van de Looi kent met Jong Oranje een vrij onrustige aanloop naar het cruciale kwalificatieduel tegen Jong Engeland. De trainer constateert verder dat de nieuwe generatie een andere instelling heeft.

"Op de leeftijd van Jong Oranje is het voor veel spelers best wel een ingewikkelde, onzekere periode in een carrière", stelt Van de Looi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Een fase waarin hun perspectief soms op slag radicaal verandert. Een fase waarin er veel – en soms tegenstrijdige - belangen spelen en waarin ze écht goede beslissingen moeten nemen."

Het teambelang staat bij de jonge spelers lang niet altijd centraal. "Wat levert het mij op, is nu een standaardvraag onder jongeren. Vroeger was het: potverdomme, schouders eronder en we gaan er samen voor. Nu willen ze vooraf al wel zeker weten dat het ze persoonlijk voordeel oplevert als ze samenwerken", aldus de bondscoach van Jong Oranje.

Hij is van mening dat spelers trots moeten zijn om voor Jong Oranje te spelen. "En het EK halen, moet je als prioriteit zien. Als het geen prioriteit heeft voor je, bel me op. Of kom bij me."