'Ik vind het triest hoe de KNVB gehandeld heeft, dat kan ik niet ontkennen'

'Ik vind het triest hoe de KNVB gehandeld heeft, dat kan ik niet ontkennen'

07-09-2018 14:31
46

Jorn Brondeel vervangt zaterdagavond tegen TOP Oss de geschorste Joël Drommel onder de lat bij FC Twente. De Belgische doelman vindt het eigenlijk niet kunnen dat zijn Twente-collega niet mag keepen van de KNVB.

Drommel stapte deze week op bij Jong Oranje, zodat hij zaterdag kon keepen in Enschede. De KNVB stak daar echter een stokje voor: de Twente-doelman heeft de FIFA-regels overtreden en is voor één wedstrijd geschorst. "Het was een soap", reageert Brondeel bij RTV Oost.

"Het is jammer voor hem, maar goed voor mij. Maar ik vind het sowieso triest hoe de bond gehandeld heeft, dat kan ik niet ontkennen. Maar verder wil ik me er ook niet over uitweiden. Blijkbaar gebeuren zulke dingen, net als blessures en dat soort zaken. Dan is het zaak aan de mensen die erin komen om het even goed of zelfs beter te doen."

Drommel en Brondeel hebben het verder niet over de zaak gehad. "Je moet er ook geen te groot onderwerp van maken. De vier keepers trainen om ons eigen niveau, maar ook elkaars niveau omhoog te brengen. Als ik kijk naar het niveau van de keepers vorig jaar in de voorbereiding en nu, dan vind ik dat daar een hele stijgende lijn in zit."