De Jong: 'Afspraken gemaakt, maar we hebben ons er niet aan gehouden'

De Jong: 'Afspraken gemaakt, maar we hebben ons er niet aan gehouden'

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 23:37za 06-10-2018 om 23:37

Simpelweg een verschil in kwaliteit. Dat was de simpele conclusie van Henk de Jong na afloop van de clash tussen De Graafschap en sc Heerenveen op zaterdagavond. De Friezen wonnen met 5-0 op De Vijverberg; na veertig minuten was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. 

"Het was een vervelende avond, dat is duidelijk. Het eerste gedeelte ging nog en ik voelde op dat moment: als we een punt halen, dan is dat heel goed. Na de 1-0 stortte het echter in", beschouwde De Jong na afloop na op de persconferentie, opgetekend door de website van De Graafschap.

"We werden overlopen en Heerenveen was op alle posities in het voordeel. We hadden bijvoorbeeld geen antwoord op de snelle acties vanaf links. We hadden er afspraken over gemaakt, maar hebben ons er niet aan gehouden."

"Heerenveen was op alle vlakken beter - zeker voor de rust. In de tweede helft hebben we ervoor gekozen om de schade beperkt te houden. We begonnen met vijf verdedigers, want anders wordt het 0-10. We konden weinig creëren, maar dit is wat het nu is. De ene keer winnen we en zijn we heel wat en de andere keer verliezen we."

Lees ook: Lammers en Vlap schieten Heerenveen naar grote zege op abominabel De Graafschap

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Graafschap degraderen?

(812 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws