PSV heeft nieuwe technische man: 'Samenwerking met Mark is zo goed bevallen'

PSV heeft nieuwe technische man: 'Samenwerking met Mark is zo goed bevallen'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 15:58wo 10-10-2018 om 15:58

John de Jong voelt zich goed in zijn nieuwe functie: sinds vorige week is hij officieel technisch manager in Eindhoven. De opvolger van Marcel Brands ziet een 'prachtige uitdaging'.

De Jong nam de afgelopen maanden al het takenpakket van Brands over op interim-basis. "Natuurlijk heb ik erover nagedacht en ik heb de afgelopen maanden ondervonden wat het is om van de zijlijn naar de voorgrond te gaan", vertelt hij aan Voetbal International.

"Maar de samenwerking met Mark (van Bommel, red.) is zo goed bevallen en actief zijn op de spelersmarkt vind ik ontzettend leuk om te doen. De samenstelling van een selectie is het interessantst. Scouting is niet zo heel moeilijk, ik kan heus wel een aantal goede spelers binnenhalen. Maar een goede selectie samenstellen met een bepaald budget is echt gaaf. Supermoeilijk en superintensief, maar die uitdaging trekt me."

De Jong ging niet over één nacht ijs. "Het verschil is dat ik nu het voortouw moet nemen, iedereen kijkt naar mij. Daar zat de grootste twijfel in voor me. Tegen Marcel kon ik vijf jaar zeggen: Je moet dit, dit en dit doen en ik ging weer naar huis. Marcel zat vervolgens met alle afwegingen. Die ballen in de lucht houden is moeilijk en geeft ook meer druk."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws