Pfaff: 'Al mijn tegendoelpunten waren onhoudbaar. Maar die van Cruijff was uniek'

Pfaff: 'Al mijn tegendoelpunten waren onhoudbaar. Maar die van Cruijff was uniek'

16-10-2018 12:32
29

De vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Nederland brengt speciale herinneringen naar boven bij Jean-Marie Pfaff. De oud-doelman maakte in 1976 tegen Nederland zijn debuut voor de Rode Duivels en kreeg direct een weergaloze goal van Johan Cruijff om de oren.

Nummer Veertien kwam na een diepe pass van Ruud Krol bijna op de achterlijn terecht, maar wist de bal vanuit een vrijwel onmogelijke hoek over Pfaff heen te lepelen. "Hij heeft veel mooie doelpunten gemaakt, maar deze...", toont Pfaff 42 jaar na dato zijn bewondering in gesprek met de NOS. "Alle goals die ik tegen kreeg in mijn carrière waren onhoudbaar. Maar deze goal is uniek in de voetbalwereld."

De inmiddels 64-jarige oud-doelman kreeg na afloop van de wedstrijd het shirt van Cruijff. "Voor de wedstrijd vroeg ik of hij met mij shirtjes wilde wisselen na afloop. Maar hij zei: je mag je eigen shirt houden, want het is je debuut. En dan krijg je het mijne ook na de wedstrijd." De Verlosser hield woord. "Toen het duel was afgelopen, dacht ik dat hij die trui nooit zou brengen. Toen werd er ineens op de deur geklopt: Johan, met zijn Oranje-shirt met rugnummer 9. We zijn altijd vrienden gebleven."

No Poll