Dat is niet mijn doel. Mijn doel is het grote Oranje. Strijden voor het grote EK

"Dat is niet mijn doel. Mijn doel is het grote Oranje. Strijden voor het grote EK"

16-10-2018 21:46
13

Een dolblije Justin Kluivert was zowel afgelopen vrijdag als dinsdagavond trefzeker voor Jong Oanje. Het grote Oranje of niet, het maakt hem eigenlijk niet zoveel uit, maar stiekem toch ook weer een beetje wel.

"Misschien een beetje, maar eigenlijk niet zoveel. Het is gewoon leuk om te spelen", zegt Kluivert tegen FOX Sports. "Dat is waarom ik op voetbal ben gegaan. Om te spelen voor Jong Oranje is nog steeds een eer voor mij. Ik wil belangrijk zijn voor het team. Het is natuurlijk altijd kijken wat er gebeurt als iemand een 'terugval' heeft, wat ik het zelf niet noem. Of iemand er met de pet naar gooit of niet. Ik denk dat ik mezelf een goed cijfer mag geven op basis van deze week."

De EK-kwalificatiereeks is ten einde voor Jong Oranje en dus wordt het vizier van Kluivert ergens anders op gericht. Hij mag vanwege zijn leeftijd echter nog meedoen in de volgende cyclus. "Dat is niet mijn doel. Mijn doel is het grote Oranje. Strijden voor het grote EK."

Kluivert zegt het een en ander geleerd te hebben van de afgelopen interlandperiode. "Je moet altijd honderd procent geven. Ook als je voor vijftig man speelt, wat ik een tijdje niet gedaan heb. Je moet jezelf motiveren om je er overheen te zetten. Ik ben relaxed? Zo ben ik gewoon. Ik denk dat ik alles wel goed vind. Misschien is dat ook niet het beste. Ik voel me gewoon goed. Dat ik lekker kan spelen maakt me blij."