Exclusief: Van Gaal blikt vooruit op Champions League-duel tussen Benfica en Ajax

Exclusief: Van Gaal blikt vooruit op Champions League-duel tussen Benfica en Ajax

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 10:00wo 07-11-2018 om 10:00

Louis van Gaal durft niet te voorspellen hoe Ajax woensdag aantreedt tegen Benfica. De Amsterdammers kunnen zich na vier speelronden al plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. Daar zou Van Gaal iets mee doen, als hij Erik Ten Hag was.

Bennett van Fessem
LISSABON

Van Gaal heeft in zijn trainerscarrière nog nooit op een gelijkspel gespeeld. Ajax gaat na drie wedstrijden op doelsaldo met zeven punten aan kop in Groep E, daar waar Benfica nog maar drie punten heeft. Een zege in Portugal en de ploeg van Ten Hag is door. Ook bij een gelijkspel zet Ajax een grote stap.

"Ik heb altijd voor de overwinning gespeeld en nooit voor een gelijkspel, maar ik zou wel de tactiek aanpassen naar de situatie", vertelt Van Gaal aan VoetbalPrimeur. "De situatie is dat Benfica moet en Ajax niet. Daar zou ik wel wat mee doen."

Van Gaal is lovend over het huidige Ajax van Ten Hag. "Een jaar of 25 geleden was er ook een Ajax dat na vier speelronden doorging, volgens mijn herinnering", doelt hij op de eindzege in 1995. "Dit is een heel sterk Ajax met geweldige spelers en een goede coach. Wie weet waar het toe leidt."

Bekijk hieronder het hele interview met Louis van Gaal!

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws