Franse schandaalscheids kijkt terug op bizar incident: 'Het was gewoon een reflex'

Franse schandaalscheids kijkt terug op bizar incident: 'Het was gewoon een reflex'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 14:37ma 12-11-2018 om 14:37

Tony Chapron, de Franse scheidsrechter die in januari van dit jaar opzien baarde door een verdediger van Nantes te schoppen en hem vervolgens een rode kaart te geven, heeft voor het eerst een boekje open gedaan over zijn leven na het incident.

Chapron werd na zijn blunder geschorst als scheidsrechter en keerde ook niet meer terug als leidsman op de Franse velden. "Het is jammer dat mijn carrière door deze situatie beëindigd werd", zegt de Fransman tegen de BBC. "Dat is voor mij moeilijk te accepteren na mijn 1500 wedstrijden als scheidsrechter. Op dat moment was het gewoon een reflex."

"Ik viel op de grond en iemand duwde me", haalt Chapron zich het moment voor de geest. "Als een reflex stak ik mijn voet uit en riep ik 'Hé vriend, doe voorzichtig!' De reactie van de spelers en de trainers was dat ik gewoon een fout had gemaakt en dat het niet uitmaakte, maar de media hebben het helemaal opgeblazen. Omdat een scheidsrechter zich zo niet mag gedragen. Daar ben ik het mee eens en daarom verontschuldig ik me ook voor mijn reactie."

Lees meer over: Ligue 1

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws