Update: Ook Lacazette en Mendy haken af voor interland tegen Nederland

Update: Ook Lacazette en Mendy haken af voor interland tegen Nederland

12-11-2018 17:42
44

Nederland zal in het Nations League-treffen met Frankrijk niet te maken krijgen met Paul Pogba en Anthony Martial. De beide spelers van Manchester United zijn geblesseerd en reizen daardoor niet mee naar Rotterdam met Les Bleus.

De Mancunians reisden beiden nog wel af naar het trainingscomplex van de Fransen, maar daar concludeerde de arts dat beide spelers niet in actie kunnen komen. Pogba heeft volgens L'Equipe te kampen met een dijbeenblessure, die hij opliep in de Champions League-wedstrijd tegen zijn oude ploeg Juventus. Martial heeft een blessure aan een spier in zijn bovenbeen.

Bondscoach Didier Deschamps heeft Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur) en Alexandre Lacazette (Arsenal) opgeroepen als vervangers. Frankrijk is lijstaanvoerder in de groep van Oranje en kwalificeert zich met een gelijkspel of zege voor de halve finales van de eerste divisie van de Nations League. Naast de wedstrijd van vrijdag tegen Nederland komen de Fransen vier dagen later ook vriendschappelijk in actie. Uruguay is dan de tegenstander.

Update 17.42: Ook Lacazette en Benjamin Mendy zijn aanstaande vrijdag niet van de partij tegen Oranje. De spits van Arsenal en de linksback van Manchester City hebben zich maandagmiddag geblesseerd afgemeld bij Deschamps.

Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach) en Ferland Mendy (Lyon) zijn de vervangers van de twee. Beide spelers debuteren in de selectie van de wereldkampioen. 

No Poll