'Slutsky verrast en haalt gestopte Berezutsky-tweeling naar Vitesse'

'Slutsky verrast en haalt gestopte Berezutsky-tweeling naar Vitesse'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 18:14wo 14-11-2018 om 18:14

Opmerkelijk nieuws uit Rusland: de Berezutsky-broers gaan mogelijk aan de slag bij Vitesse. Vasili en Aleksei Berezutsky zijn uitgekozen door hoofdtrainer Leonid Slutsky.

Het Russische Sport24 pakte woensdag uit met het opvallende nieuws. De gebroeders Berezutsky zetten afgelopen zomer een punt achter hun carrière. Sindsdien zijn ze bezig met het behalen van de benodigde trainersdiploma's. Slutsky zou dusdanig onder de indruk zijn van die vorderingen, dat hij heeft besloten de twee Berezutsky's naar Arnhem te halen.

De twee worden opgenomen in de technische staf van Vitesse. Het is onduidelijk of het om een vaste rol als assistent of bijvoorbeeld om een stageperiode gaat. Slutsky kent de Berezutsky's van een gezamenlijke periode bij CSKA Moskou (2009-2016) en de nationale ploeg van Rusland (2015-2016). Vasily en Aleksei zijn tweeling en 36 jaar oud.

Slutsky is sinds juni hoofdtrainer bij Vitesse. Na twaalf wedstrijden staan de Arnhemmers op de zevende plek in de Eredivisie, met achttien punten. De huidige assistenten van Slutsky zijn Edward Sturing, Nicky Hofs en de Rus Oleg Yarovinsky.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws