Verklaring voor sterke vorm in Oranje: 'Lekker spelen met De Jong en De Roon'

Verklaring voor sterke vorm in Oranje: 'Lekker spelen met De Jong en De Roon'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 08:12zo 18-11-2018 om 08:12

Georginio Wijnaldum vindt dat het Nederlands elftal niet op zijn lauweren mag rusten na de 2-0 zege op Frankrijk. De 28-jarige middenvelder stelt dat Oranje maandag tegen Duitsland nu ook voor de groepswinst moet gaan.

"Eenvoudig zal het tegen Duitsland niet worden", blikt Wijnaldum in gesprek met De Telegraaf vooruit op het laatste groepsduel in de Nations League. "Ze zullen zich toch willen laten zien, ook al zijn ze al gedegradeerd. Maar wij mogen nog niet tevreden zijn. Nu moeten we deze groep ook winnen."

Nederland handhaaft zich in ieder geval in de hoogste klasse van de Nations League. Na een gemist EK en WK had ook de Liverpool-middenvelder dat niet durven dromen, geeft hij toe. "Ook ik dacht dat het een lastig verhaal zou worden."

Wijnaldum staat misschien wel symbool voor de wederopstanding van Oranje. Hij komt onder bondscoach Ronald Koeman een stuk beter uit de verf. "Het is ook lekker spelen met Frenkie de Jong en Marten de Roon op het middenveld. Frenkie trekt zo veel tegenstanders naar zich toe, op een gegeven moment sta ik dan wel vrij. En Marten pakt zo veel ballen af. Dan kan ik lekker diep gaan."

Poll

Wordt het Nederlands elftal groepswinnaar in de Nations League?

(8074 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws