Uitblinkers Berghuis en Kökcü schieten Feyenoord naar ruime overwinning in Emmen

Uitblinkers Berghuis en Kökcü schieten Feyenoord naar ruime overwinning in Emmen

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 16:20zo 09-12-2018 om 16:20

Laatste update: zondag 9 december 2018 om 16:28zo 09-12-2018 om 16:28

Feyenoord heeft zondagmiddag z'n vijfde opeenvolgende zege geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Emmen wonnen de Rotterdammers met 4-1. Pas na de pauze slaagde Feyenoord erin om afstand te nemen. Door de overwinning is het gat naar nummer twee Ajax weer verkleind naar vijf punten. 

Zonder de geblesseerde Robin van Persie kreeg Feyenoord tijdens de eerste helft in Drenthe de beste kansen. Onder meer Tonny Vilhena en Jens Toornstra kregen goede kansen. Gescoord werd er niet. Grote tegenvaller voor trainer Giovanni van Bronckhorst was het uitvallen van zowel Jerry St. Juste en Jens Toornstra. Beide spelers moesten al voor de pauze het veld verlaten met blessures. De zeventienjarige debutant Orkun Kökcü kwam als vervanger voor Toornstra in de ploeg. 

Na ruim een uur kwam Feyenoord verdiend op voorsprong. Een strak schot van uitblinker Steven Berghuis verdween via de binnenkant van het been van Jan-Arie van der Heijden achter de kansloze Emmen-doelman Kjell Scherpen. Berghuis kreeg kort daarna de kans op 2-0; de bal ging op de stip na een overtreding op Vilhena. Scherpen keerde de inzet van Berghuis. 

Minuten later viel de tweede Rotterdamse goal alsnog. Kökcü gaf de bal aan Berghuis, hij speelde Kaziah Veendorp door de benen en knalde daarna snoeihard raak. 

De wedstrijd leek alsnog spannend te worden nadat Anco Jansen vrijwel onmiddellijk na de 0-2 voor de aansluitingstreffer tekende. Een vrije trap verdween achter Justin Bijlow. De hoop van de Emmen-fans werd al snel de grond ingeboord. De uitstekend debuterende Kökcü kreeg de bal van Berghuis en kon van dichtbij rustig afronden. Het werd zelfs 4-1.Vilhena benutte een strafschop die hij zelf had verdiend na een overtreding van Glenn Bijl. 

Feyenoord heeft nu 35 punten en blijft daardoor in het spoor van PSV (42 punten) en Ajax (40 punten), die eerder dit weekend ook al wonnen. Emmen staat met veertien punten op de veertiende plek. 

Poll

Is Feyenoord nog in de race voor de titel?

(2784 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws