De Boer en Verbeek onder de indruk van 'fitte' Vilhena: 'Als je dan Clasie ziet'

De Boer en Verbeek onder de indruk van 'fitte' Vilhena: 'Als je dan Clasie ziet'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 19:42zo 09-12-2018 om 19:42

Tonny Vilhena is toe aan een buitenlandse transfer, daar zijn FOX Sports-analisten Gertjan Verbeek en Ronald de Boer het over eens. De Feyenoord-linkspoot bewees tegen FC Emmen hoe belangrijk hij voor de Rotterdammers is, vindt De Boer.

De oud-international vond Vilhena de beste man van het veld aan de Oude Meerdijk. "Zijn drive en diepgang zijn zo belangrijk. Maar ook verdedigend: hij heeft altijd de agressie om ballen af te pakken. Dan ben je van ongelooflijke waarde", laat hij weten bij Dit was het Weekend op FOX Sports.

De Boer denkt dan ook dat Vilhena klaar is om de Eredivisie achter zich te laten, mits hij een weloverwogen keuze maakt. "Je moet goed kijken naar wat voor club je gaat: wat past bij je en wat voor spelers hebben ze? Hebben ze al vier van dat soort spelers of juist niet?" Wanneer hij zich goed aanpast, kan Vilhena een grote toekomst tegemoet gaan, verwacht De Boer. "Ik vergelijk hem bijvoorbeeld met een N'Golo Kanté, maar dan iets verder naar voren. Bij het Nederlands elftal jaagt hij ook de hele boel op."

Verbeek denkt dat Vilhena prima in de Bundesliga past. "In Duitsland wel een behoefte aan dat soort spelers, zeker op het middenveld. Die zijn zeer geliefd en altijd welkom. Dat zie je aan Davy Klaassen, die nu ook zijn vorm terugvindt." Vilhena heeft de fysieke mogelijkheden voor het Duitse voetbal, vindt de analist. "Nooit geblesseerd en éen van de fitste spelers van Feyenoord. Als je naar Jordy Clasie kijkt: die wordt beter, maar drie wedstrijden in één week is toch veel voor hem. Hij was minder dominant dan tegen PSV en VVV."

Poll

Is Vilhena klaar voor een stap hogerop?

(4812 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws