'Ajax is nu fantastisch, het zal moeilijk worden om de punten hier te houden'

'Ajax is nu fantastisch, het zal moeilijk worden om de punten hier te houden'

10-12-2018 13:30
41

Urby Emanuelson floreert onder de vleugels van Dick Advocaat. Als verdeelstation voor de verdediging eiste de routinier (32) zondag een hoofdrol op tegen Heracles Almelo, dat door FC Utrecht met 3-1 werd verslagen.

"De trainer wil dat ik veel aan de bal kom", vertelt Emanuelson aan De Telegraaf. "Ik word daarin gepusht door hem. Na zo'n wedstrijd als tegen Vitesse, waarin dat minder het geval was, krijg ik ook op mijn kop van hem. Dan wil hij dat ik meer sleur om wel aan de bal te komen. Hij blijft mij ondanks mijn leeftijd pushen om het beste uit mezelf te halen."

Advocaat legt de lat hoog voor Emanuelson. "Hij kiest ook wel zijn momentjes. Af en toe is hij een beetje lui", aldus de Utrecht-trainer, die blij is dat hij de beschikking heeft over de zeventienvoudig international. "Urby heeft al zo'n fantastische carrière gehad. Hij is 32 en kan voor Utrecht nog heel veel betekenen."

Emanuelson kijkt stiekem al uit naar de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Dan is zijn oude club Ajax de tegenstander. "Dat blijft speciaal. Ik heb daar toch zeventien jaar gevoetbald. Dat zal altijd bij me blijven. Ajax is op dit moment fantastisch. Het zal moeilijk worden om de punten hier te houden. Maar ik weet vanuit mijn Ajax-verleden dat FC Utrecht-uit niet altijd fijn is. We zullen er alles aan doen om te verrassen."