Opmerkelijk probleem voor Feyenoord: 'Intern eens goed naar de oorzaken zoeken'

Opmerkelijk probleem voor Feyenoord: 'Intern eens goed naar de oorzaken zoeken'

11-12-2018 07:11 Laatste update: 08:46
35

Feyenoord hoopte de eerste seizoenshelft ongeschonden door te komen, maar steeds meer spelers komen in de ziekenboeg terecht. Van overbelasting lijkt volgens het Algemeen Dagblad geen sprake, omdat de club minder speelt dan concurrenten Ajax en PSV. Wat is het dan wel?

Nicolai Jörgensen, Jens Toornstra, Luis Sinisterra, Robin van Persie, Eric Botteghin en Jeremiah St. Juste, allemaal haakten ze recentelijk af met blessures. Jörgensen en Toornstra hebben hamstringblessures, Sinisterra is daar inmiddels van hersteld. Ook Van Persie is weer van de partij, net als Botteghin en St. Juste.

Het is de grote vraag waar de blessuregolf vandaan komt. "Ik heb echt geen idee. We doen niets geks of zo. Ik kan alleen voor mezelf spreken en ik voel me topfit", zegt verdediger Sven van Beek in het AD. 'Er lijkt genoeg reden om intern eens goed naar de oorzaken te zoeken', schrijft de krant daar zelf over.

"Misschien is het gewoon een beetje pech", zegt Jan-Arie van der Heijden. "We hebben niet heel veel wedstrijden gespeeld en we spelen ook niet Europees. Maar we hebben gelukkig ook jongens achter de hand die kunnen invallen. Kijk naar Orkun Kökcü tegen Emmen en Bart Nieuwkoop, die er altijd staat."

Het AD ziet op fysiek vlak 'ruimte voor verbetering' bij Feyenoord. 'Wie de vele spelers vaak rekkend en stretchend het einde zien halen, letterlijk vechtend tegen de kramp, weet dat er in de winterstop bij Feyenoord fysiek nog wel ruimte is voor verbetering. Als de ploeg écht nog in de nek wil hijgen van de top 2, dan moeten de Rotterdammers fitter worden. Zeker ook omdat na vanavond PSV geen enkele extra belasting meer heeft, omdat de ploeg dan zowel Europees als nationaal uitgebekerd is.'