De Bruyne spreekt Guardiola tegen: 'Zijn nu eenmaal dingen die gebeuren'

De Bruyne spreekt Guardiola tegen: 'Zijn nu eenmaal dingen die gebeuren'

18-12-2018 09:54
16

Kevin de Bruyne keerde na het WK niet uitgeput terug bij Manchester City. De Belg maakte afgelopen weekend zijn rentree tegen Everton na maanden blessureleed. Nu hij terug is, wil hij graag een misverstand uit de wereld helpen.

"Of ik uitgeput was? Nee, dat niet. Niemand speelde vorig seizoen meer dan ik en toch werkte ik het WK probleemloos af", tekent Nieuwsblad op uit de mond van De Bruyne. De Rode Duivel reageert daarmee op de opmerking van City-manager Pep Guardiola, die eerder stelde dat De Bruyne vermoeid aan het seizoen begon, omdat hij 'op' was na het zware vorige seizoen en het daaropvolgende WK.  

Toch erkent de Rode Duivel dat zijn vakantie van drie weken aan de korte kant was. "Het is wel belangrijk om een goeie zomerbreak te hebben, om voldoende tijd te hebben om te rusten. Dit keer had ik drie weken - dat was misschien te weinig, ja. Maar toch voelde ik me daarna oké."

De Bruyne gelooft dan ook niet dat zijn korte vakantie en zijn twee knieblessures met elkaar in verband staan. "Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren. Het waren ongelukjes", meent hij.