Breaking news uit Manchester: Mourinho per direct vertrokken

Breaking news uit Manchester: Mourinho per direct vertrokken

18-12-2018 10:49 Laatste update: 12:18
266

José Mourinho is per direct vertrokken bij Manchester United. De club meldt dat dinsdagochtend via de officiële kanalen. The Red Devils hebben de Portugese manager op straat gezet. 

Na zeventien speelrondes in de Premier League staat United op de zesde plek, met liefst negentien punten achterstand op koploper Liverpool. Afgelopen zondag werd er kansloos verloren van de aartsrivaal. United speelde op Anfield bedroevend slecht. Het voetbal van de Britse grootmacht was al maanden niet om over naar huis te schrijven. 

Dit seizoen verliep ook achter de schermen chaotisch op Old Trafford. Mourinho kreeg het aan de stok met sterspelers als Paul Pogba, Anthony Martial en Alexis Sánchez. Diverse media schreven al weken over een dreigend ontslag.

Afkoopsom
Het doorlopende contract van de oud-trainer van Real Madrid, Chelsea en Internazionale was volgens diverse media voor United een reden om hem niet eerder al op straat te zetten. Nu is het vonnis dus alsnog geveld. In Engeland wordt gesproken over een afkoopsom van liefst twintig miljoen euro. 

Mourinho (55) werd in de zomer van 2016 aangesteld in Manchester, destijds als opvolger van de ook al ontslagen Louis van Gaal. In zijn eerste seizoen won The Special One onder meer de Europa League. In de finale van het toernooi werd Ajax met 2-0 verslagen. 

'De club bedankt Jose voor zijn werk en wenst hem veel succes in de toekomst', schrijft United in een kort bericht. De club laat bovendien weten dat het van plan is om tot het einde van het seizoen een interim-manager aan te stellen. Volgens Sky Sports wordt dat assistent Michael Carrick. 

No Poll