Van Bronckhorst 'mysterieus' over Ayoub: 'Wil niet zeggen dat er iets duisters is'

Van Bronckhorst 'mysterieus' over Ayoub: 'Wil niet zeggen dat er iets duisters is'

21-12-2018 16:33
36

Giovanni van Bronckhorst wil weinig kwijt over de situatie van Yassin Ayoub bij Feyenoord. De 24-jarige middenvelder zit al enige tijd niet meer bij de wedstrijdselectie en deze week zat hij om de tafel met technisch directeur Martin van Geel.

Het is de vraag of Ayoub alweer wil vertrekken uit De Kuip, nadat hij afgelopen zomer transfervrij overkwam van FC Utrecht. "Zo heeft hij het tegen mij niet gezegd", zegt Van Bronckhorst tegen het Algemeen Dagblad. "En ik heb ook het signaal niet gekregen dat hij weg zou willen. Er speelt niets, ik heb Ayoub net nog gesproken. Mysterieus? Ik kan ook niet alles delen, je hebt te maken met privacywetgeving. Dat wil niet zeggen dat er iets duisters is. Er is niets geheimzinnigs."

De oefenmeester krijgt de vraag of Ayoub dan alleen een blessure heeft. "Ik denk dat ik het goed heb uitgelegd", stelt hij. "Ayoub is niet beschikbaar. Tegen Fortuna al niet, toen had hij wat last van zijn knie. Dat is een oude blessure die hij bij FC Utrecht ook al had. Daar zijn we voorzichtig mee. En ja, hij heeft een gesprek gehad met Van Geel. Dat gebeurt vaker. Dat is alles wat ik kwijt wil en kwijt kan."