Financiële zorgen in Nijmegen: We staan er niet florissant voor

Financiële zorgen in Nijmegen: "We staan er niet florissant voor"

26-12-2018 10:32
58

NEC staat er financieel slecht voor. Dat erkent algemeen directeur Wilco van Schaik in een uitgebreid interview met ELF Voetbal. De Keuken Kampioen Divisie-formatie 'heeft al jarenlang een te grote broek aan'. 

"Voor onze toekomst is er met recht reden voor enige zorg. We staan er niet florissant voor. De degradatie heeft ons ver teruggeworpen. Ik heb het afgelopen jaar alles naar boven laten halen en er ligt een enorme uitdaging. De afgelopen jaren is de begroting met transferopbrengsten en incidentele sponsor- of investeerdersbijdragen gedicht, maar dit houden we onder de huidige situatie niet vijf jaar vol", aldus Van Schaik

"NEC heeft al jaren een te grote broek aan. We hebben te weinig inkomsten voor de ambities die we hebben. Dit is telkens gefinancierd door mensen met een hart voor de club. Maar door de tegenvallende resultaten neemt de animo daar ook af. Deels begrijpelijk, want waar stopt iemand zijn geld in", vervolgt hij. "Ik moet dus dat sentiment ook nog eens keren, want die erfenis van jaren nemen die mensen mee van de laatste jaren."

Investeerders
Er staat in Nijmegen een 'financiële herstructurering' op het programma. "Als het plan straks op tafel ligt, willen we zo snel mogelijk in gesprek met onze investeerders en aandeelhouders. De groep die ons altijd heeft geholpen", doelt Van Schaik onder meer op de steenrijke Marcel Boekhoorn. 

NEC is bezig aan een rampseizoen. In de Keuken Kampioen Divisie staat de ploeg van trainer Jack de Gier op een armzalige twaalfde plek, vijftien punten achter koploper FC Den Bosch. Eerder dit jaar ging Energieflex, de hoofdsponsor van NEC, failliet.