'Manchester United bood 1,5 miljoen euro, maar toen blesseerde ik mijn enkel'

'Manchester United bood 1,5 miljoen euro, maar toen blesseerde ik mijn enkel'

Gepubliceerd: maandag 7 januari 2019 om 09:36ma 07-01-2019 om 09:36

Stefan Velkov (22) maakte afgelopen zomer de overstap van Slavia Sofia naar FC Den Bosch. Spijt van zijn keuze heeft hij allerminst, ook al lonkte jaren geleden een droomtransfer naar Manchester United.

Velkov stond in Bulgarije te boek als een groot talent, wat hem in 2013 een proefperiode bij Manchester United opleverde. "Een ongelooflijke ervaring", vertelt hij vijf jaar later aan Meridian Match. "Manchester United is nog steeds een van de grootste clubs van de wereld."

"Toen ik daar was, besefte ik dat alles mogelijk is. Ik droomde: misschien speel ik op een dag wel op Old Trafford. Ze boden anderhalf miljoen euro voor mij, maar toen raakte ik geblesseerd aan de enkel. Ik koester geen wrok, want ook dat was slechts één passage van mijn leven."

Velkov tekende afgelopen zomer een éénjarig contract in Den Bosch. Met zijn club gaat de Bulgaarse verdediger aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb lang gewacht om de stap naar het buitenland te maken. Ik koos voor de Nederlandse aanbieding omdat ik gecharmeerd was van het project van Den Bosch. Ik vond de stad ook mooi."

Volgens Bulgaarse media geniet Velkov inmiddels interesse van clubs uit de Eredivisie. "Dat zou een optie kunnen zijn", reageert hij. "Ik ben gelukkig in Den Bosch, maar als we de Eredivisie niet bereiken, dan ga ik natuurlijk nadenken. Als we eerste blijven, heeft het geen zin om te vertrekken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws