'Als je me vraagt of Van Dijk op dat niveau zit, is mijn antwoord ja'

'Als je me vraagt of Van Dijk op dat niveau zit, is mijn antwoord ja'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 07:38vr 11-01-2019 om 07:38

Brighton & Hove Albion-manager Chris Hughton is vol lof over Virgil van Dijk, die door hem bestempeld wordt als een van de beste verdedigers van de Premier League. Brighton neemt het komend weekend op tegen Liverpool.

Hughton durft Van Dijk te vergelijken met oud-spelers als John Terry, Rio Ferdinand en Sol Campbell. "Of hij van dat niveau is? Ja, zeker. Daar twijfel ik niet over als je naar zijn kwaliteiten kijkt", zegt Hughton in The Belfast Telegraph. "Als je me vraagt of hij op dat niveau zit, is mijn antwoord ja. Maar als je het hebt over de geschiedenis, dan hebben zij het over een langere periode laten zien en hij nog niet."

"Wat je met de beste centrale verdedigers hebt, zoals bij Van Dijk, is dat ze dingen makkelijker laten lijken. Als je kijkt naar alles dat hij doet, is het zo'n goede speler. Hij is goed in de lucht, comfortabel aan de bal, zijn passing is goed", zegt Hughton. "Hij heeft al die kwaliteiten. Wat Van Dijk voor Liverpool is, zijn onze twee verdedigers voor ons."

"De verdedigers van ons moeten kijken naar de spelers van wie ze kunnen leren. Van Dijk is op dit moment een rolmodel. Hij mist niet veel wedstrijden, is goed in beide strafschopgebieden en is een top, all-round-speler."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws