De opvolger van Matthijs de Ligt loopt hier in Denemarken. Die heb ik al gezien

"De opvolger van Matthijs de Ligt loopt hier in Denemarken. Die heb ik al gezien"

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 09:12wo 16-01-2019 om 09:12

Denemarken bulkt van het voetbaltalent, stelt Esbjerg-trainer John Lammers vast. De 55-jarige Tilburger begrijpt dan ook volkomen dat Ajax fanatiek inzet op de Deense markt.

De Amsterdammers haalden in de afgelopen jaren spelers als Christian Eriksen, Lucas Andersen, Kasper Dolberg en Rasmus Kristensen naar Amsterdam. Lammers beveelt Ajax echter van harte aan om nog vaker in Denemarken rond te kijken. "De opvolger van Matthijs de Ligt loopt hier in Denemarken. Die heb ik al gezien", laat hij weten aan Voetbal International, zonder namen te noemen.

Volgens de oud-spits van onder meer NAC Breda, Willem II en RBC Roosendaal onderscheiden Deense jeugdspelers zich vanwege hun fysieke capaciteiten en is de kwaliteit van de jeugdopleidingen groeiende. "Kijk maar eens naar FC Nordsjaelland, daar loopt wat rond, hoor. Als ik Ajax was, zou ik vooral daar gaan kijken. Die club verkoopt jaarlijks drie talenten."

Lammers is met Esbjerg bezig aan een droomseizoen. De pas gepromoveerde club moest onlangs weliswaar afscheid nemen van Rafael van der Vaart, maar staat met Adnane Tighadouini in de gelederen op een knappe vierde plaats.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws