Jeugdtrainer Heerenveen denkt terug aan Ziyech: 'Gebeurde altijd wat met hem'

Jeugdtrainer Heerenveen denkt terug aan Ziyech: 'Gebeurde altijd wat met hem'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 11:07wo 16-01-2019 om 11:07

Robin Veldman was tussen 2006 en 2017 actief als jeugdtrainer bij sc Heerenveen en hij denkt met veel plezier terug aan die tijd. Hij werkte onder meer samen met Daley Sinkgraven, Dennis Johnsen en Hakim Ziyech, die nu allemaal onder contract staan bij Ajax.

Vooral Ziyech maakte meteen indruk op Veldman. "Hij had toen al een geweldige trap. Zijn passes en schoten waren bijzonder. We betrapten 'm toen altijd op het feit dat hij veel risico in zijn spel legde," vertelt Veldman op de clubwebsite van Ajax. "Wij genoten er altijd erg van, omdat hij het goed beheerste. Doordat hij het risico nam en het ook goed kan uitvoeren, was het een genot om naar te kijken."

Ook was Ziyech in zijn vroege jaren al in voor een beetje voetbalhumor. "Er gebeurde altijd wat als Hakim in de buurt was", vervolgt Veldman. "Ik kan me herinneren dat de jongens een keer de deur op een kier hadden gezet met een bak water erboven. Op het moment dat de deur openging, kreeg diegene een emmer water over zich heen. Hakim was in de jeugd wel in voor wat goede kleedkamerhumor."

Veldman zag in de jeugd al dingen die hij nu nog steeds ziet bij de Marokkaan. "Het schot van afstand, wat hij goed kan. Maar ook vanaf rechts naar binnen kappen en de krulbal in de lange hoek, dat is een handelsmerk van hem. Dat deed hij op jonge leeftijd al. Hij was ook altijd aan het oefenen op het trappen. Dat is pure training. Doen, doen, doen doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws