Ajax en Heerenveen moeten het zonder VAR stellen: 'Complotdenkers in 3, 2, 1...'

Ajax en Heerenveen moeten het zonder VAR stellen: 'Complotdenkers in 3, 2, 1...'

24-01-2019 21:03 Laatste update: 21:09
114

De bekerwedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen van donderdagavond is met enkele minuten vertraging begonnen. Arbiter Kevin Blom kan namelijk geen contact maken met de VAR vanwege 'technische mankementen' en zal het de rest van de avond zonder hulp vanuit Zeist moeten doen.

Volgens de KNVB was er een probleem met het signaal naar één van de monitoren langs de lijn. De VAR was nog steeds niet beschikbaar toen er werd afgetrapt in de Arena. Volgens de reglementen van de voetbalbond moet in zo'n geval de volledige wedstrijd zonder ondersteuning vanuit Zeist afgewerkt worden.

Diezelfde VAR was bij de vorige editie van Ajax-Heerenveen, van zondagmiddag, nog volop punt van discussie. Arbiter Serdar Gözübüyük bekeek langs de lijn de beelden van een botsing tussen Kostas Lamprou en Sam Lammers en besloot toen om geen penalty aan Heerenveen te geven. De reactie van Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink nadat hij geïnformeerd werd door Blom: "Afgelopen zondag zeker ook niet?" Na een kwartier kwam Ajax op 2-0 via Donny van de Beek, die de bal echter met de hand leek te beroeren. Twitterend Nederland denkt er het zijne van: