'Ajacieden houden lang beraad: Van de Beek voelt zich makkelijk slachtoffer'

'Ajacieden houden lang beraad: Van de Beek voelt zich makkelijk slachtoffer'

29-01-2019 06:45 Laatste update: 09:05
175

De spelers en staf van Ajax hebben maandag anderhalf uur lang de koppen bij elkaar gestoken. Tijdens het gesprek is afgesproken dat de bepalende spelers hun persoonlijke belangen aan de kant zetten en collectief op jacht gaan naar prijzen.

Dat meldt De Telegraaf. Trainer Erik ten Hag kondigde de dag na de historische afstraffing bij Feyenoord (6-2) bovendien aan de regels te zullen aanscherpen. Hij eist dezelfde teamdiscipline van de Ajacieden als voor de winterstop, toen de Amsterdammers in zeventien Eredivisie-duels slechts acht doelpunten tegen kregen. Na twee duels in 2019 kwamen er al tien bij.

Ook de wissel van Donny van de Beek werd besproken. De middenvelder verliet boos het veld na zijn wissel tijdens de zeperd in De Kuip. The day after liet hij weten zich een 'makkelijk slachtoffer van Ten Hag te vinden', zo weet De Telegraaf. Bij veertien van zijn 22 basisplaatsen dit seizoen moest de Oranje-international voortijdig naar de kant. Dat is veel vaker dan 'concurrenten' als Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Lasse Schöne.

Voor Ajax lijken de komende duels ideaal om de kater weg te spoelen. Met VVV-thuis, Heracles-uit, NAC-thuis en ADO-uit moet de ploeg van Ten Hag in het spoor van PSV blijven. Tussendoor wacht Real Madrid in de Champions League.