Lof voor 'geweldige beslissing Gio': 'Schöne en De Jong houden daar niet van'

Lof voor 'geweldige beslissing Gio': 'Schöne en De Jong houden daar niet van'

29-01-2019 09:34
81

Mario Been prijst de beslissing van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst om in de Klassieker niet met Nicolai Jörgensen, maar met Jens Toornstra te beginnen. De analist vond de 29-jarige middenvelder de man van de wedstrijd.

"Het is heel makkelijk om hem ernaast te zetten, want het is een ideale prof die niet veel zal zeggen", zegt Been bij FOX Sports over Toornstra. "Maar ik vind dat hij altijd moet spelen bij Feyenoord. Hij heeft zo veel loopvermogen en is ook bereid om meters voor anderen te maken."

Tegen Ajax was Toornstra goed voor één goal en liefst drie assists. "Constant was hij over het middenveld heen aan het lopen", stelt Been. "Hij werkte keihard voor de ploeg, dat was gewoon een winstpunt. Op alle fronten werd Ajax overlopen en overklast. Voor mij was Toornstra echt de man van de wedstrijd. Een geweldige beslissing van Gio."

Ook Ronald de Boer zag de keuze van Feyenoord voor diepgaande middenvelder Toornstra en Tonny Vilhena goed uitpakken. "Je weet dat Schöne daar niet van houdt, Frenkie de Jong in principe ook niet. Dan is het een geweldige oplossing. Toornstra heeft naar hartenlust overal kunnen lopen."