Ajax-aanwinst ontmoet Van der Sar: 'Hij was mijn held, ik was dol op hem'

Ajax-aanwinst ontmoet Van der Sar: 'Hij was mijn held, ik was dol op hem'

02-02-2019 10:14
36

Bruno Varela werd deze winter enigszins verrassend binnengehaald door Ajax na het matige optreden van Kostas Lamprou tegen sc Heerenveen. De grote vraag is of de 24-jarige Portugees er meteen staat als André Onana wegvalt.

Varela kwam dit seizoen namelijk nog geen één keer in actie. Vorig jaar was hij de eerste keus van Benfica, maar Odisseas Vlachodimos nam zijn plek onder de lat over in Lissabon. "Opties van de trainer", zegt Varela over zijn vertroebelde perspectief bij de Portugese topclub tegen de NOS. "Ik kan er veel over zeggen, maar dat doe ik niet. Als voetballer heb je keuzes te respecteren."

In Nederland is Varela een grote onbekende. "Ik ben een beetje gek, zoals alle keepers dat zijn. Het is een andere positie. Je hebt je eigen plek op het veld en doet andere dingen dan de spelers", lacht hij. De 1.91 meter lange sluitpost is blij dat hij al kennis mocht maken met Ajax-directeur Edwin van der Sar. "Hij was mijn held. Hij is lang, net als ik. Ik was echt dol op hem."

Varela denkt zich snel aan te passen. "Benfica en Ajax lijken op elkaar, het zijn twee grote clubs", stelt de Portugees, die weet wat er verwacht wordt in de Johan Cruijff Arena. "Het spel begint bij de keeper."