Heerenveen-directeur bevestigt Derksen-nieuws: Ik ben bekend met de plannen

Heerenveen-directeur bevestigt Derksen-nieuws: "Ik ben bekend met de plannen"

05-02-2019 23:49
35

SC Heerenveen-iconen Foppe de Haan, Riemer van der Velde en Gertjan Verbeek lijken inderdaad van plan om zich weer nadrukkelijk met de club te bemoeien. Interim-directeur Cees Roozemond bevestigt tegenover Omrop Fryslân het nieuws, dat onlangs naar buiten werd gebracht door Johan Derksen.

De Veronica Inside-analist vertelde tijdens de uitzending van vrijdag 25 januari dat De Haan, Van der Velde en Berbeek 'bereid zijn om gratis in de club te stappen' en 'de hele boel te saneren'. "Ik ben bekend met de plannen", beaamt Roozemond, de opvolger van de in december opgestapte Luuc Eisenga.

Wedden

Meer odds

De nieuwe directeur onderhoudt goede contacten met De Haan en met name Van der Velde. "Ik wil wel gaan kijken in hoeverre we zijn ideeën kunnen gebruiken", laat hij weten. "Natuurlijk gaan we daarover met elkaar in gesprek."

Van der Velde was tussen 1983 en 2006 voorzitter van sc Heerenveen en leidde de club van de Eerste Divisie naar de Champions League. De Haan was gedurende drie periodes actief als trainer: onder zijn leiding eindigde Heerenveen in 2000 op een historische tweede plek in de Eredivisie. Verbeek volgde De Haan in 2004 op als trainer en zou uiteindelijk tot 2008 in functie blijven.

Lees ook: Heerenveen-directeur onthult: club moest geld lenen om salarissen te bekostigen