'Ik heb vernomen dat Gertjan, Foppe en Riemer in Heerenveen willen stappen'

'Ik heb vernomen dat Gertjan, Foppe en Riemer in Heerenveen willen stappen'

26-01-2019 16:35
51

Het is nog altijd onrustig achter de schermen bij sc Heerenveen. Volgens Johan Derksen zijn clubiconen Gertjan Verbeek, Foppe de Haan en Riemer van der Velde bereid om in te stappen, maar ze willen dan wel een handreiking van de club.

Derksen stelt dat het rommelt binnen de Friese club. "Bij Heerenveen zitten ze financieel nogal moeilijk", zegt hij bij Veronica Inside. "Ze zijn intern ontevreden over de technisch directeur (Gerry Hamstra, red.) en over de trainer (Jan Olde Riekerink, red.). Er verdampt een paar ton per maand. Dat heeft te maken met dat ze verlies lijden en Sportstad Heerenveen, dat hangt als een loden steen aan ze."

"Maar nu heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat Gertjan Verbeek, Foppe en Riemer bereid zijn om gratis in de club te stappen, de hele boel te saneren en de club weer gezond terug te geven", vervolgt Derksen. "Alleen hebben ze natuurlijk alle drie een ego van Heerenveen naar Franeker, die willen gevraagd worden."

Daar wringt volgens Derksen de schoen. "Ik denk dat de mensen die nu aan het bewind zijn bij Heerenveen, weigeren om die gasten weer binnen te halen. Maar dat zijn wel de mensen die van Heerenveen ooit een bolwerk gemaakt hebben. Alle drie kunnen ze moeilijk afstand doen van Heerenveen."

"Ze hebben natuurlijk de kwaliteiten om dat te doen. Het zou voor die club denk ik een zegen zijn, want Heerenveen is Heerenveen niet meer", besluit de analist.