'Arsenal wil af van 'te dure' Özil: tussenpersonen bieden Duitser aan bij clubs'

'Arsenal wil af van 'te dure' Özil: tussenpersonen bieden Duitser aan bij clubs'

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2019 om 16:26wo 13-02-2019 om 16:26

Laatste update: woensdag 13 februari 2019 om 16:28wo 13-02-2019 om 16:28

Arsenal lijkt mee te willen werken aan een vertrek van Mesut Özil. Tussenpersonen zijn op zoek naar een club die aan de forse salariseisen van de middenvelder willen voldoen, zo meldt The Telegraph.

Volgens het Britse medium staan de Londenaren open voor aanbiedingen. Het salaris van zo'n 400.000 euro per week lijkt echter het grootste obstakel te vormen om een transfer erdoor te krijgen. Volgens The Telegraph proberen meerdere tussenpersonen andere clubs erop attent te maken dat Özil te koop is. Deze 'tussenpersonen' zouden sterke banden hebben in China en Italië, een van die landen zou goed de volgende bestemming van Özil kunnen zijn.

Arsenal staat momenteel vijfde in de Premier League en is nog allerminst zeker van kwalificatie voor de Champions League volgend seizoen. Mochten de Londenaren zich niet kwalificeren, heeft Arsenal volgend seizoen een budget van slechts 50 miljoen pond (57 miljoen euro). Met de verkoop van Özil kan dat worden opgevangen, de middenvelder betrekken in een ruildeal is ook een optie.

In februari vorig jaar zette Özil zijn handtekening onder een lucratieve nieuwe deal. Hij staat nog tot de zomer van 2021 onder contract bij Arsenal. De opvolger van Arsène Wenger, Unai Emery, maakt vooral in de grote wedstrijden weinig gebruik van de Duitser. Gezien zijn riante salaris, wil Arsenal hem dan ook liever slijten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws