'Napoli ziet geen toekomst meer in Mertens: ook Belg hard op weg naar China'

'Napoli ziet geen toekomst meer in Mertens: ook Belg hard op weg naar China'

16-02-2019 11:02 Laatste update: 11:12
33

De kans is groot dat Dries Mertens spoedig zijn voormalig Napoli-ploeggenoot Marek Hamsik naar China volgt. Ook voor de Belgische aanvaller ligt komende zomer een lucratief contract klaar in Azië, schrijven diverse Italiaanse media.

Volgens onder meer Il Mattino en La Gazzetta dello Sport komt Mertens niet meer voor in de toekomstplannen van Napoli. De 31-jarige Rode Duivel zou dan ook open staan voor de Chinese Super League. Zijn contract bij de Serie A-topclub loopt tot medio 2020, maar hij lijkt dat niet uit te hoeven dienen.

Wedden

Meer odds

De oud-speler van FC Utrecht en PSV scoorde de afgelopen seizoenen aan de lopende band als valse nummer negen. Hoewel de teller dit seizoen op elf goals en zeven assists staat in 28 optredens, is Mertens geen vaste waarde onder trainer Carlo Ancelotti. Zo stond hij in slechts 13 van de 23 Serie A-duels aan de aftrap.

Zijn status lijkt niet meer te veranderen en van een contractverlenging is geen sprake meer. Als Napoli nog wat aan Mertens wil verdienen, moet hij tijdens de komende transferperiode worden verkocht. China zou nu wel eens de nieuwe bestemming kunnen worden. Of het gevolgen heeft voor Hirving Lozano, is de vraag. De Mexicaan werd al meermaals gelinkt aan Napoli.

Hamsik
Hamsik besloot deze week na elf jaar en 520 officiële duels Napoli te verruilen voor een avontuur in China. De 31-jarige Slowaak tekende een lucratief contract bij Dalian Yifang, de club van Yannick Carrasco.