'Ajax in beroep tegen KNVB-antwoord rond halve finale beker'

'Ajax in beroep tegen KNVB-antwoord rond halve finale beker'

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 10:25di 19-02-2019 om 10:25

Laatste update: dinsdag 19 februari 2019 om 10:25di 19-02-2019 om 10:25

De club Ajax gaat in beroep tegen het antwoord van de KNVB op het verzoek om uitkaarten beschikbaar te stellen voor het bekerduel met Feyenoord. Dat meldt de supportersvereniging. De Amsterdamse supportersverenigingen zijn van mening dat de voetbalbond zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaf eerder te kennen dat de Ajax-supporter wel welkom zouden zijn geweest als het om een finale tussen Feyenoord en Ajax ging. Op de website schrijft Ajax Life dat die uitspraak perspectief biedt voor volgend seizoen. 'Zo'n bekerfinale had de nodige politie-inzet gekost, aldus de burgemeester, maar dit was volgens hem wél gelukt. Mede door deze uitspraken zijn beide Amsterdamse supportersverenigingen gesterkt in hun mening dat de KNVB in eerste instantie er met al zijn beschikbare inspanningen voor had moeten zorgdragen dat de uitkaarten voor deze halve finale zouden worden afgegeven', aldus Ajax Life.

Dat gebeurde dus niet. Volgens de supportersvereniging heeft de bond zich er gemakkelijk vanaf gemaakt door zich achter het besluit van de burgemeester te scharen. Daarbij zijn de reglementen van het bekertoernooi niet gevolgd. 'Tevens hoort er een vooroverleg plaats te vinden voor elke wedstrijd. Dit is tot op heden niet met alle betrokken partijen gebeurd, ondanks dat dit een verplichting is volgens Artikel 10 Vooroverleg uit het Handboek Competitiezaken van de KNVB.'

De halve finale van de KNVB Beker wordt volgende week woensdag afgewerkt. Daarbij zijn dus geen uitsupporters welkom. In de competitie werd de Klassieker zowel in Amsterdam als Rotterdam ook al zonder uitpubliek afgewerkt. SV Ajax en AFCA Supportersclub stellen zo snel mogelijk verder in gesprek te willen met betrokken partijen om vanaf volgend seizoen weer uitsupporters toe te laten bij de Klassieker. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws