Vermoedelijke opstellingen: Tadic spits bij compleet Ajax en geen Bale

Vermoedelijke opstellingen: Tadic spits bij compleet Ajax en geen Bale

05-03-2019 06:35 Laatste update: 08:08
110

Ajax begint dinsdagavond in Santiago Bernabéu in een 'Europese' formatie aan het Champions League-duel met Real Madrid. Dat betekent dat Dusan Tadic fungeert als valse spits. Trainer Erik ten Hag kan in Spanje beschikken over een volledig fitte selectie. 

In Europese krakers en in lastige uitwedstrijden kiest Ten Hag dit seizoen stelselmatig voor een formatie waarin Tadic als nummer 9 fungeert. Er is geen reden om aan te nemen dat de coach dinsdag in Madrid niet opnieuw voor die aanpak kiest. De Telegraaf en Algemeen Dagblad bevestigen dat ook. 

Wedden

Meer odds

Ajax treedt dus aan met Tadic, David Neres en Hakim Ziyech als aanvalstrio. Het middenveld bestaat uit Donny van de Beek, Lasse Schöne en Frenkie de Jong. Ajax verloor het heenduel met Real drie weken geleden met 2-1 in eigen huis. Dinsdag móet er dus minstens twee keer gescoord worden om de volgende ronde van de Champions League te bereiken.

Bij Real Madrid ontbreekt de geschorste captain Sergio Ramos. Spaans international Nacho vervangt hem. Het is de verwachting dat Gareth Bale op de bank zit en Lucas Vázquez zijn plek overneemt in de Madrileense voorhoede.

De kraker tussen Real en Ajax begint dinsdag om 21.00 uur. 

Vermoedelijke opstellingen

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón, Casemiro, Modric, Kroos, Vinícius, Benzema en Vázquez

Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, Van de Beek, De Jong, Ziyech, Tadic en Neres