De Gelderlander oppert 'topkandidaten' bij De Graafschap: Kraay, Jans, Verbeek

De Gelderlander oppert 'topkandidaten' bij De Graafschap: Kraay, Jans, Verbeek

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 08:07wo 13-03-2019 om 08:07

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 08:10wo 13-03-2019 om 08:10

Hans Kraay, Gertjan Verbeek, Peter Hyballa: het zijn in de ogen van De Gelderlander een voor een opties om bij De Graafschap opvolger te worden van Henk de Jong. In totaal schuift het regionale dagblad vijf 'topkandidaten' naar voren. 

Peter Hofstede, technisch manager op De Vijverberg, liet aan De Gelderlander weten dat de club iemand zoekt 'die als boegbeeld positiviteit uitstraalt'. Het regionale medium denkt dat die rol op het lijf is geschreven van onder meer Kraay. De analist en presentator van FOX Sports was eerder succesvol trainer van diverse amateurclubs. Ook heeft hij als speler een verleden bij De Superboeren. 

Naast Kraay zouden in de ogen van De Gelderlander ook Verbeek, Hyballa, Ron Jans en Darije Kalezic geschikt zijn voor de functie. Laatstgenoemde was in het verleden al eens trainer van De Graafschap. Verbeek en Hyballa hebben momenteel geen club. Kalezic ligt nog tot de zomer vast bij het Indonesische PSM Makassar en Jans neemt binnenkort afscheid van FC Groningen, waar hij nu nog actief is als technisch manager. 

De Graafschap-trainer Henk de Jong maakte maandag bekend dat hij afscheid neemt. Inmiddels zou SC Cambuur een lijntje hebben uitgeworpen naar de Fries.

Poll

Wie vind jij de meest geschikte kandidaat?

(1378 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws