Ten Hag: 'Ik heb goede hoop, maar of Ziyech en De Jong het halen...'

Ten Hag: 'Ik heb goede hoop, maar of Ziyech en De Jong het halen...'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 21:28wo 13-03-2019 om 21:28

Ajax-trainer Erik ten Hag maakt PEC Zwolle een compliment, maar hij baalt van het optreden van zijn ploeg tijdens de krappe 2-1 zege in de Johan Cruijff Arena. Wél ziet hij een belangrijk winstpunt in de titelstrijd met PSV.

"Het was een lelijke overwinning", beaamt Ten Hag bij FOX Sports. "In de eerste helft was het niet top, maar hadden we wel de controle. In de tweede helft zie je dat we de controle verliezen. We waren veel te snel de bal kwijt, dat is niet het Ajax-spel dat we kennen van onze ploeg. In het drukzetten was de afstemming slecht, waardoor je niet in de duels kwam."

Ten Hag ziet het als winstpunt dat Ajax tóch de drie punten uit het vuur sleepte. "We hebben wel geleerd van het duel met SC Heerenveen (4-4, red.) en nu trekken we het wel over de streep. Wil je kampioen worden, dan moet je dit soort lelijke wedstrijden ook winnen."

Het povere spel wil de trainer niet wijten aan de absentie van bepalende spelers Hakim Ziyech en Frenkie de Jong. "Ik praat nooit over de spelers die er niet zijn. Natuurlijk missen we ze, maar de spelers die er nu staan zijn ook goed. Dat hebben ze vanavond in sommige fases laten zien, en in sommige niet."

Ten Hag weet niet of Ziyech en De Jong op tijd fit zijn voor het competitieduel met AZ van zondag. "Dat kan ik vandaag niet zeggen. Ik heb goede hoop, maar of ze het halen… we zullen er alles aan doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws