Afzwaaiende Schreuder 'waarschuwt': 'Ajax moet niet té arrogant worden'

Afzwaaiende Schreuder 'waarschuwt': 'Ajax moet niet té arrogant worden'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 08:07wo 20-03-2019 om 08:07

Alfred Schreuder gaat Ajax missen. Dat vertelt de huidig assistent-trainer van Erik ten Hag in gesprek met De Telegraaf. Vanaf komend seizoen staat Schreuder op eigen benen bij Bundesliga-club TSG Hoffenheim. 

"Het stadion, de fans, de Europese avonden, maar ook de mensen met wie ik dagelijks werk. In het begin moest ik wennen aan Ajax, aan de manier waarop er werd gedacht. Maar Ajax is in tegenstelling tot het beeld dat bestaat een heel warme club met leuke, lieve en professionele mensen", aldus Schreuder.

De oud-prof van onder meer Feyenoord en NAC Breda heeft een 'prachtige tijd' gehad in Amsterdam. Schreuder leerde Ajax van binnenuit kennen. "De kracht van Ajax kan ook de zwakte zijn. Men denkt soms dat men de wijsheid in pacht heeft. Ze beseffen niet altijd dat ze moeten openstaan voor nieuwe dingen."

Vernieuwing is soms juist nodig, vindt hij. "Ik denk dat het ook de reden is waarom Marc Overmars voor Erik en mij heeft gekozen. Dat je binnen de club ook een ander geluid laat horen. Ajax heeft – ook binnen de opleiding – ontzettend veel goede dingen. En de arrogantie is op bepaalde momenten ook goed. Maar het moet niet té worden."

Lees ook: Schreuder blij met overstap: 'Ajax dankbaar voor medewerking en het begrip'

Lees ook: 'Marc Overmars schrok, maar ik ben blij hoe hij zich heeft opgesteld'

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws