Newcastle-fan: 'Dat  De Jong het nu wél goed doet, wekt verbazing bij iedereen'

Newcastle-fan: 'Dat De Jong het nu wél goed doet, wekt verbazing bij iedereen'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 09:30do 21-03-2019 om 09:30

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 13:58do 21-03-2019 om 13:58

Het tijdelijke avontuur van Luuk de Jong bij Newcastle United in 2014 werd een groot debacle. Het verbaast Newcastle-supporter Jonathan Drape-Comyon dan ook dat De Jong nu al jaren aan de lopende band scoort in de Eredivisie. 

De Brit was tijdens de periode van De Jong op St. James' Park namelijk totáál niet onder de indruk van de targetman, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Hij kwam in een ploeg die het moeilijk had. De supporters van Newcastle zijn snel kritisch op een spits die niet scoort. De Jong scoorde bij ons nooit", aldus Drape-Comyon.

"Bij Borussia Mönchengladbach (de club die hem verhuurde, red.) had hij ook niet gescoord, dus speelde hij een heel seizoen zonder doelpunten, dat is verbijsterend. Dat hij ze bij PSV nu wel maakt wekt de verbazing van iedereen in Newcastle. Zonder al te hard te oordelen, hij kwam gewoon overal tekort: fysiek, technisch, hij paste niet helemaal in het systeem. Hij was niet sterk, had geen snelheid en kon van de bank ook niks brengen. He didn't do anything."

De Jong (28) was dit seizoen goed voor 21 treffers in 26 competitieduels. Namens Newcastle scoorde de Oranje-international welgeteld nul keer in twaalf optredens. 

Poll

Moet De Jong het nog een keer proberen over de grens?

(3104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws