'Je ziet nu in elke interland dat Frenkie de Jong een goede voetballer is'

'Je ziet nu in elke interland dat Frenkie de Jong een goede voetballer is'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 07:25vr 22-03-2019 om 07:25

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 07:51vr 22-03-2019 om 07:51

Memphis Depay was donderdagavond tegen Wit-Rusland overduidelijk de man van de wedstrijd. Dat stelt De Telegraaf-rapporteur Ernie Brandts, die de aanvaller van Oranje beloont met een 9.

"Memphis was van begin tot eind gevaarlijk", zegt Brandts in de ochtendkrant. "Er ging dreiging van hem uit, hij was op verschillende posities gevaarlijk, maakte twee goals, leverde natuurlijk een heerlijke assist met die hakbal en bereidde ook de vierde treffer voor. Hij was de beste man van het veld."

In het kielzog van Memphis speelde ook Ryan Babel een verdienstelijke wedstrijd, meent Brandts. "Rafael van der Vaart zei het goed. Het Nederlands elftal heeft creativiteit nodig en die krijg je met Babel. Hij blijft zijn individuele acties maken en durft te passeren. Hij verloor wel eens een duel, maar als zijn acties lukten moest er bij Wit-Rusland een man uit zijn positie komen om hem af te stoppen. Dat heb je nodig om kansen te creëren."

Steven Bergwijn kon zich niet optrekken aan zijn mede-aanvallers. "Ik vond hem anoniemer dan bij PSV. Misschien had het ook met de dominantie van Depay te maken. Soms wisselden ze van positie. Als Depay naar rechts ging, dook Bergwijn op in het centrum. Maar toch wordt Depay veel meer aangespeeld."

Vooral Frenkie de Jong wist Memphis veelvuldig te vinden. "Zijn balverlies viel mee en dat is het enige waarop je nog let als je kritisch moet zijn", zegt Brandts over de Ajacied. "Verder is Frenkie veel aan de bal, durft hij altijd te versnellen en zal hij altijd vooruit spelen. Je ziet nu in elke interland dat hij een goede voetballer is."

Lees ook: Acht conclusies: Memphis weer top in Oranje-shirt en Nederland doorbreekt trend

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws