Jong Ajax geeft het weg tegen Jong Utrecht, Almere City wint 'mistwedstrijd'

25-03-2019 22:14 Laatste update: 22:35
24

Een spektakelstuk op sportpark De Toekomst heeft geen winnaar opgeleverd. Jong Ajax en Jong FC Utrecht speelden in een doelpuntrijke wedstrijd gelijk: 3-3. De inhaalwedstrijd tussen Almere City en TOP Oss werd door de ploeg uit Almere ruim gewonnen.

Jong Ajax - Jong Utrecht 3-3
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Jong Ajax, dat voor eigen publiek al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Basisdebutant Damjan Dostanic schoot op aangeven van Vaclav Cerny al na vijf minuten de 1-0 binnen. Diezelfde Cerny maakte er drie minuten later zelf 2-0 van.

Jong Utrecht, dat de thuiswedstrijd van eerder dit seizoen knap wist te winnen, herstelde zich in de tweede helft en kwam via de achttienjarige Mark Pabai weer terug in de wedstrijd. Jong Ajax liet zich de kaas van het brood eten en kreeg kort daarna ook de 2-2 van Junior van der Velden om de oren. In de slotfase kwam de ploeg van Michael Reiziger via een prachtig doelpunt van Quinten Timber weer op een 3-2 voorsprong, maar de eindstand werd bepaald op 3-3 door Jonas Arweiler.

Almere City - TOP Oss 3-0
Almere City heeft 'de mistwedstrijd' tegen TOP Oss uiteindelijk weten te winnen. De wedstrijd werd afgelopen vrijdag gestaakt vanwege hevige mist, waardoor goed voetbal niet mogelijk was. Het duel werd gestaakt bij een 0-0 tussenstand. Maandagavond moest er nog 62 minuten worden gevoetbald. Na de onderbreking maakte Ilias Alhaft er 1-0 van voor Almere. Een minuut na rust verdubbelde Stijn Meijer de voorsprong.

Na de rode kaart van Almere-speler Damon Mirani kreeg TOP een strafschop, maar Huseyin Dogan weigerde het buitenkansje vanaf elf meter te benutten. Ricardo Kip maakte er in de blessuretijd 3-0 van.