Van der Sar geeft tegengas: 'Bereid om te praten, maar het houdt een keer op'

Van der Sar geeft tegengas: 'Bereid om te praten, maar het houdt een keer op'

26-03-2019 17:31 Laatste update: 17:41
39

Edwin van der Sar, naast Ajax-directeur tevens vicevoorzitter van de belangenvereniging van Europese clubs (ECA), is niet blij met de manier waarop de FIFA het WK voor clubteams 2.0 er doorheen probeert te drukken. Dat liet hij dinsdag weten tijdens een vergadering. 

De FIFA wil het WK voor clubteams op de schop nemen, uitbreiden naar 24 deelnemers en vanaf 2021 laten plaatsvinden in de zomer. Van der Sar zei namens de ECA dat er alleen een defintief akkoord kan worden bereikt over wijzigingen als ook de internationale wedstrijdkalender verandert.

"Anders zien we op dit moment niet hoe zo'n evenement nog op de drukke speelkalender past", zei hij, geciteerd door De Telegraaf. "Wij zijn altijd bereid om te praten. We zijn ook niet tegen. Het gaat ons op de manier waarop de FIFA dit besloten heeft."

De wereldvoetbalbond wil over ruim twee jaar met de nieuwe versie van het WK voor clubteams beginnen. "In de zomer van dat jaar is er ook nog een finale van de Champions League en een eindstrijd om de Nations League en een Afrika Cup", stelt Van der Sar. "Sommige competities beginnen alweer half augustus. Nu zijn er al voetballers die meer dan zeventig wedstrijden in een jaar spelen. Het houdt een keer op."

Lees ook: Protest van Van der Sar en medebestuurders vruchteloos: FIFA zet door

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie