Angst leidt tot verbieden Jong Ajax-Twente: 'Ajax-fans verdedigen territorium'

Angst leidt tot verbieden Jong Ajax-Twente: 'Ajax-fans verdedigen territorium'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 08:19do 18-04-2019 om 08:19

De reden dat het duel tussen Jong Ajax en FC Twente is afgelast is omdat de autoriteiten bang waren voor meer dan duizend Twente-supporters in de Amsterdamse binnenstad. Dat weet Tubantia op basis van bronnen rondom de overleggende partijen.

FC Twente had vrijdagavond op De Toekomst de titel in de Keuken Kampioen Divisie kunnen pakken, maar de wedstrijd werd door de lokale autoriteiten verboden. Nu blijkt dat dat komt door de angst voor zo'n 1500 Twente-fans die in de Amsterdamse binnenstad de titel zouden gaan vieren. De Tukkers waren teleurgesteld over het geringe aantal supporters dat mee naar De Toekomst kon om de wedstrijd te bekijken, waarna een eigen feest in Amsterdam als optie werd genoemd.

Deze mogelijkheid heeft de autoriteiten doen besluiten om het duel af te gelasten, schrijft Tubantia op basis van bronnen rondom het overleg. "Dat die supporters aankondigden om zo verspreid mogelijk te komen en de plek van het feest pas op het allerlaatste moment bekend te maken, zorgt ervoor dat je als autoriteiten geen maatregelen kunt nemen om dat goed te laten verlopen", zegt een betrokkene.

"Als je duizend Twentenaren met vlaggen en sjaals in Amsterdam feest laat vieren, weet je gewoon dat Ajax-supporters daarop reageren. Die zien het als het verdedigen van hun territorium. En daar worden buitenstaanders de dupe van, omdat ze gewond raken of materiële schade oplopen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws