FC Twente-directeur Van Leeuwen: We moeten pakweg twaalf spelers halen

FC Twente-directeur Van Leeuwen: "We moeten pakweg twaalf spelers halen"

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 17:54ma 22-04-2019 om 17:54

Ted van Leeuwen slaakt een zucht van opluchting na het kampioenschap van FC Twente. De technisch directeur heeft zich bijzonder hard ingezet om de club na een afwezigheid van een jaar weer terug te krijgen naar de Eredivisie.

Begin dit seizoen zag het er slecht uit voor Twente. "Je weet niet wat je moet verwachten. We hebben niet precies gehaald wat we wilden", zegt Van Leeuwen tegen FOX Sports. "Het is een moeizaam proces geweest in alle opzichten. Het is moeilijk daar een verwachting op los te laten, maar de estheticus in mij verwacht altijd iets meer."

Van Leeuwen is teleurgesteld over het spel dat Twente in het afgelopen jaar liet zien. "Dat je resultaatvoetbal gaat spelen leek me ook nog wel evident, want we móesten terug. In het begin was het dat we maar vooruit moesten voetballen, dat werd heel snel nacompetitie, binnen vijf weken moesten we kampioen worden. De druk op deze club was groot. Groter dan bij Ajax of PSV. Ik heb nog nooit zoveel verantwoordelijkheid gevoeld als hier. Deze club is van de regio. Dat voel je hier op de straat, op ieder terras, als je door de straat loopt. Daarom móest het ook."

Van Leeuwen staat voor de loodzware taak om Twente Eredivisie-proof te maken. "We moeten pakweg twaalf spelers halen. Of we die al hebben? Nee, want we hebben bewust gewacht met het verlengen van jeugdcontracten tot we zekerheid hadden over de categorie. Kampioen worden moest eerst maar eens gebeuren. Je hebt vandaag kunnen zien hoe moeilijk dat is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws