Uitspraken Pochettino maken geen indruk op Ajax: 'Doet hij slim, laat ze lekker'

Uitspraken Pochettino maken geen indruk op Ajax: 'Doet hij slim, laat ze lekker'

27-04-2019 08:38
44

Lasse Schöne houdt zich ook in het huidige successeizoen staande als basisspeler bij Ajax. De 32-jarige Deen werd in 2012 nog met heel andere verwachtingen overgenomen van NEC, maar staat nu in de halve finale van de Champions League.

"Ik heb een aantal keer moeten terugvechten. Het leven gaat niet altijd over rozen, een voetbalcarrière zeker niet", zegt Schöne in de Volkskrant. "Het seizoen van de finale in de Europa League was ook fantastisch, maar we stonden met lege handen. Dan kijk je terug met een ontevreden gevoel. Nu spelen we nog steeds om drie prijzen en we zitten al bijna in mei. Dat is fantastisch. We willen prijzen winnen. Dat moet nu gebeuren. We zijn zo dichtbij."

De middenvelder moet nog twee keer winnen om voor de derde keer landskampioen te worden met Ajax. "Ik merk dat er iets in de groep heerst van: dit mogen we niet meer laten gaan. We zijn zo dichtbij. We laten dit seizoen zien dat we een goed team zijn en dat we elkaar niet laten vallen. Dat is heel belangrijk in deze fase."

Eerst wacht dinsdag Tottenham Hotspur, in de halve finale van de Champions League. Manager Mauricio Pochettino van de Londenaren schuift Ajax in de favorietenrol. "Dat doet hij slim. Laat ze lekker. Wij moeten ons gewoon concentreren op onszelf. Als wij het niveau van de laatste wedstrijden in de Champions League halen, kunnen we het Spurs erg moeilijk maken."