Bosz: 'Ik vind echt dat de spelers hem in de finale hebben laten verzuipen'

Bosz: 'Ik vind echt dat de spelers hem in de finale hebben laten verzuipen'

29-04-2019 18:28
56

Peter Bosz bewaart louter goede herinneringen aan de samenwerking met Davinson Sánchez bij Ajax. De Colombiaanse verdediger was een teamspeler pur sang, zo stelt zijn voormalig trainer in gesprek met Ajax Life.

Toen in het seizoen 2016/'17 diverse Ajacieden hun onvrede uitspraken, onder wie Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi, wilde Sánchez ingrijpen. "Davinson was daar wel klaar mee en wilde dat die jongens laten weten. Ik vertelde hem dat dát mijn verantwoordelijkheid was en dat ik het ging oplossen. Uiteindelijk is dat voor de winterstop gebeurd", zegt Bosz.

De oefenmeester ging in dat ene jaar gericht met Sánchez aan de slag. Hij gaf de Colombiaanse stopper een oefening om zijn inspeelpass te verbeteren. "Ik stond er alleen de eerste keer bij en vervolgen ging Davinson iedere training zelf oefenen. De ene keer met Andre Onana, dan weer met Mateo (Cassierra, red.). Kijk, dan wil je beter worden! Die karaktertrek had hij bij Ajax. Hij was een winnaar die elke dag beter wilde worden. En ik heb hem ook beter zien worden."

Toch werd hij in de verloren Europa League-finale vrijgelaten door Manchester United. "Ik gaf toen duidelijk aan dat het probleem bij hem lag. Hij was steeds de vrije man aan de bal. Ik vind echt dat de spelers hem in de finale hebben laten verzuipen. Zij hadden hem de simpele oplossing moeten aanreiken om onze voetballers, zoals Hakim Ziyech, aan de bal te krijgen", besluit Bosz.

Sánchez werd na dat jaar verkocht aan Tottenham Hotspur, dinsdag de tegenstander van Ajax in de halve finale van de Champions League.