Pochettino wijt nederlaag deels aan energieverschil: 'We leven nog'

Pochettino wijt nederlaag deels aan energieverschil: 'We leven nog'

01-05-2019 00:17
51

Mauricio Pochettino erkent dat hij een foute keuze heeft gemaakt door Tottenham Hotspur in een 5-3-2 formatie te laten aantreden tegen Ajax. De Argentijnse manager ziet desondanks nog voldoende mogelijkheden in de return volgende week.

"Het is een fout, dat kan ik ook wel erkennen", zegt Pochettino na de eerste ontmoeting in de halve finale van de Champions League tegen BT Sport. "Maar ik had ook niet zo heel veel opties. Ik ben er niet blij mee, maar je weet nooit hoe het anders was gegaan."

Wedden

Meer odds

Pochettino zette zijn fout recht na de blessure van Jan Vertonghen door met Moussa Sissoko een extra middenvelder in te brengen. Hij wijt de nederlaag echter ook aan vermoeidheid bij zijn ploeg. Voor het duel had hij al aangegeven het 'oneerlijk' te vinden dat Ajax meer rust had. "We begonnen niet goed, Ajax speelde met meer energie. Het was lastig voor ons, dat lag aan een gebrek aan energie. Maar het was niet daardoor dat Ajax scoorde."

"Pas na de tegengoal ging het beter, ook omdat Moussa Sissoko energie bracht", aldus Pochettino. "In de tweede helft drongen we hen terug en creëerden we kansen. Na rust deden we weinig voor elkaar onder." De Argentijn is dan ook hoopvol gestemd. "We leven nog. Het is maar 1-0. We moeten erin geloven dat we daar kunnen winnen."