Halsema heeft mogelijk goed nieuws voor Ajax-fans: Nagaan wat veilig is

Halsema heeft mogelijk goed nieuws voor Ajax-fans: "Nagaan wat veilig is"

03-05-2019 15:05
95

De kans is aanwezig dat Ajax wordt gehuldigd op het Museumplein, mochten de Amsterdammers een prijs pakken dit seizoen. De laatste huldigingen van Ajax, inmiddels alweer een behoorlijke tijd geleden, vonden plaats op een parkeerplaats nabij de Johan Cruijff Arena.

In het Radio 1-programma 1op1 zegt Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, dat een huldiging op het Museumplein tot de opties behoort. "Het enige wat ik erover kan zeggen is dat er nergens een taboe op ligt", aldus Halsema. "Dat heeft er wel lang op gelegen. Wij zijn op dit moment aan het nagaan wat veilig is met het oog op de openbare orde. En het risico voor aanslagen. Zodra wij daar beter zicht op hebben, nemen we een beslissing."

Ajax maakt nog kans op drie prijzen dit seizoen: de ploeg van Erik ten Hag is koploper in de Eredivisie, staat in de bekerfinale en heeft een goede kans op het bereiken van de Champions League-finale. Mocht Ajax komende zondag de bekerfinale winnen ten koste van Willem II, dan volgt er geen huldiging. Daar is namelijk geen tijd voor met het oog op de return tegen Tottenham Hotspur, die voor komende woensdag op de planning staat.